سیزدهمین شماره مجله «قرآن و علوم اجتماعی» منتشر شد
سیزدهمین شماره مجله «قرآن و علوم اجتماعی» از سوی دانشکده علوم قرآنی شاهرود منتشر شد.
سیزدهمین شماره مجله «قرآن و علوم اجتماعی» منتشر شد
سیزدهمین شماره مجله «قرآن و علوم اجتماعی» از سوی دانشکده علوم قرآنی شاهرود منتشر شد.
به گزارش ایحا از شاهرود، سیزدهمین شماره مجله «قرآن و علوم اجتماعی» حاوی شش مقاله می باشد0 در شماره سیزده مقالات با عناوین: بررسی آثار بهکارگیری مجازات جایگزین حبس در تحقق بعد دینی تربیت اجتماعی فرزندان افراد بزهکار، اصول طنز اجتماعی در قرآن کریم، گونهها و شیوههای تحول سیاسی - اجتماعی مطلوب در چهارچوب الگوی متعالی قرآن کریم، سیاستگذاری مدیریت اعتراض بر اساس آیات شریفه 125 تا 128 سوره نحل، الگوی قرآنی سنتهای الهی در تدبیر جامعه، کارکرد توحید اجتماعی در عاملیت و ساختار اجتماعی با تأکید بر آیات قرآن به چاپ رسیده است.
در چکیده از مقالهای با عنوان « بررسی آثار بهکارگیری مجازات جایگزین حبس در تحقق بعد دینی تربیت اجتماعی فرزندان افراد بزهکار » نوشته شده توسط دکتر مهدی عبدالهی پور، رضا رنجبر و محمد مهدی بشیری میخوانیم: یکی از رایجترین مجازات کیفری در تاریخ نظامهای قضایی جهان، مجازات حبس است. پیامدهای مخرب، منفی و نامطلوب این مجازات، در جامعه بهطور محسوس قابلمشاهده است؛ ازاینرو صاحبنظران در عصر حاضر، نظریه جدیدی تحت عنوان «مجازات جایگزین حبس» طرح نمودهاند که هم در مجامع علمی و تخصصی و هم در بین عموم مردم، مورد اقبال فراوانی قرارگرفته است. به نظر میرسد طرح این ایده و البته اجرای صحیح آن، علاوه بر تأثیرگذاری روانی بر فرد بزهکار، میتواند بر اجتماع انسانی و بهویژه اعضای خانواده و فرزندان او نیز مؤثر باشد. بر این اساس و بنا بر آنچه در مدت اجرای این ایده مشاهدهشده است، میتوان ادعا نمود ناملایمات و تبعات ناخوشایند ناشی از مجازات حبس تا سطح فراوانی کاهشیافته است؛ بهعلاوه ظاهراً این طرح، توانسته در بعد دینی تربیت اجتماعی فرزندان افراد بزهکار نیز اثربخش واقع شود. پژوهش حاضر بر آن است تا با روش توصیفی - تحلیلی به بررسی آثار بهکارگیری مجازات جایگزین حبس در تحقق بعد دینی تربیت اجتماعی فرزندان افراد بزهکار بپردازد. یافتههای پژوهش حاکی از آن است که این آثار عبارتاند از: ۱. عدم تخریب نقش الگویی والدین بر کودکان؛ ۲. عدم محرومیت فرزندان از منبع محبت والدین؛ ۳. حفظ نقش نظارتی و مراقبتی والدین بر فرزندان و ۴. جلوگیری از انزوای فرزندان در محیطهای اجتماعی.
یادآور میشود، این مجله که در قالب فصلنامه و به صورت الکترونیک انتشار می یابد، پذیرای مقالات علمی پژوهشی اساتید و دانشجویان حوزه و دانشگاه می باشد
این نشریه به صاحبامتیازی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم،دانشکده علوم قرآنی شاهرود با سردبیری ابراهیم ابراهیمی و مدیرمسئولی داود صائمی منتشر میشود. از علاقهمندان دعوت شده است مقالات مرتبط با تحقیقات کاربردی قرآن و حدیث را به این نشریه ارسال کنند.
علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت فایل کامل مقالات این شماره به وبسایت مجله به نشانی http://arq.quran.ac.ir/ مراجعه کنند.