چهاردهمین شماره مجله «قرآن و علوم اجتماعی» منتشر شد
چهاردهمین شماره مجله «قرآن و علوم اجتماعی» از سوی دانشکده علوم قرآنی شاهرود منتشر شد.
چهاردهمین شماره مجله «قرآن و علوم اجتماعی» منتشر شد
چهاردهمین شماره مجله «قرآن و علوم اجتماعی» از سوی دانشکده علوم قرآنی شاهرود منتشر شد.
به گزارش ایحا از شاهرود، چهاردهمین شماره مجله «قرآن و علوم اجتماعی» حاوی شش مقاله می باشد0 در شماره چهارده، مقالات با عناوین: مثل و تحلیل کاربستهای اخلاقی اجتماعی آن درآیه261 بقره ، طراحی الگوی قرآنی شهر طیب اسلامی با رویکرد آینده پژوهی ، تبیین نقش مؤلفه های بینشی در شکل گیری انقلاب اسلامی به مثابه پدیده ای اجتماعی از منظر قرآن ، نگرش اسلام به فرزند و جمعیت؛ کمیت اصل است یا کیفیت؟ ، طراحی الگوی مطلوب دعوت از منظر قرآن کریم بر اساس غرر آیات ، چالشها و موانع فردی و اجتماعی مؤثر در عدم پیشبرد جهاد علمی بر اساس آموزههای قرآنی و احادیث به چاپ رسیده است.
در چکیده از مقالهای با عنوان « مثل و تحلیل کاربستهای اخلاقی اجتماعی آن درآیه261 بقره » نوشته شده توسط طیبه حیدری راد میخوانیم: تکیه قرآن، در راستای تغییر و تحول نفوس، نیل به کمالات و بهبودی احوال اجتماعى بشریت، بر انسان و تربیت اوست. خداوند براى این هدف بزرگ از زبان خود مردم در قالب تمثیل استفاده نموده تا معارف آن، قابل درک گردد.
باید اعتراف نمود، آنچه تا کنون درباره تمثیلات قرآنى به رشته تحریر درآمده، بخش اندکی از معارف نهفته در این پهناى ژرف است و گستره تنوع دانشی این عرصه را پوشش نداده از این رو ضرورت دارد، اندیشمندان و فرهیختگان با مداقه، مثالهاى قرآن را از زوایاى مختلف، مورد بررسى قرار دهند و به اسرار متجلّى آنها دست بیابند.
بدین جهت، در این مقاله، سعی شدهاست به روش توصیفی ـ تحلیلی و با بهرهگیری از دادههای کتابخانهای و کتب تفسیری و روایی به «مثل و تحلیل کاربستهای اخلاقی اجتماعی آن در آیه261سوره بقره»پرداختهشود. برآیند و یافتههای حاصل از پژوهش،گویای این است که: پایبندی به دو اصل زکات و نماز، پویایی تمدن جامعه بشری، مقام عبودیت و بسترسازی حیات طیبه را فراهم آورده، انفاق، مقولهای عام و فرا مالی است؛ و قرب افق معیشتی مردم به یکدیگر از طرق: تحریم رباخوارى به طور مطلق، وجوب پرداخت مالیاتهاى اسلامى از قبیل زکات، خمس، صدقات، انفاق، وقف، قرضالحسنه، کمکهاى مختلف مالى و زنده کردن روح ایمان و برادرى انسانى در میان مسلمانان، میسر میگردد؛ و اهتمام به امور مسلمانان، دستاوردهای اجتماعی ذیل: انس و وحدت، تقویت دین، کاهش فاصله طبقاتی، همسان سازی معاش افراد جامعه، امید آفرینی، ممانعت از انحرافات اجتماعی، اعطای آرامش و زدودن غصه، را به همراه دارد.
یادآور میشود، این مجله که در قالب فصلنامه و به صورت الکترونیک انتشار می یابد، پذیرای مقالات علمی پژوهشی اساتید و دانشجویان حوزه و دانشگاه می باشد
این نشریه به صاحبامتیازی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم،دانشکده علوم قرآنی شاهرود با سردبیری ابراهیم ابراهیمی و مدیرمسئولی داود صائمی منتشر میشود. از علاقهمندان دعوت شده است مقالات مرتبط با تحقیقات کاربردی قرآن و حدیث را به این نشریه ارسال کنند.
علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت فایل کامل مقالات این شماره به وبسایت مجله به نشانی http://arq.quran.ac.ir/ مراجعه کنند.